strapatsada

Εύκολη συνταγή: Στραπατσάδα

Αυγά με ντομάτες, στραπατσάδα ή καγιανάς, όπως κι αν το πείτε αυτή η συνταγή θυμίζει καλοκαίρι, Ελλάδα και είναι πανεύκολη. Επίσης, τρώγεται ακόμη κι όταν είναι κρύα πάνω σε μία φέτα ζυμωτού ψωμιού.

Θα χρειαστείτε:
2-3 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες
2 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
2 αυγά χτυπημένα
λίγη φέτα, περίπου 2-3 σπιρτόκουτα, χοντροτριμμένη
1 πρέζα λίγη ρίγανη, πιπέρι
λάδι

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ψιλοροδίσουν, ρίχνετε την ντομάτα και περιμένετε λίγο (2-3 λεπτά) μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά ζουμιά της ντομάτας.

Προσθέτετε τα αυγά και συγχρόνως ανακατεύετε. Αφήνετε για κανα 2λεπτο και βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Τρίβετε τη φέτα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Το μυστικό

Όσο πιο ώριμη, ζουμερή και γλυκιά η ντομάτα τόσο πιο μελένιο το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ