sokolatopita-1

Συνταγή: Σοκολατόπιτα με στέβια!

Η γλυκιά τόνωση της μέρας σου λέγεται σοκολατόπιτα! Δοκίμασε τη συνταγή του pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη και απόλαυσε τα αγαπημένα σου γλυκά χωρίς περιορισμούς!

Υλικά

200γρ. αλεύρι τσουρεκιού

20γρ. κακάο

36γρ. Sweet, για φυσική γλύκα που αντέχει και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες

6γρ. baking powder

6γρ. baking soda

100γρ. μέλι

170γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο

2 αυγά

260γρ. γάλα

200γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο
Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.

Για το σιρόπι

30γρ. μέλι
20γρ. Sweete
15γρ. κακάο
200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150γρ. νερό
150γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valhrona
ή κουβερτούρα noir με stevia

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα – μέλι ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
Σερβίρουμε το σιρόπι σοκολάτας ζεστό

Μοντάρισμα

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ