after-holidays

Κάντε τις διακοπές των ονείρων σας με αυτά τα μυστικά

Μυστικό 1ο: Σχεδιάστε τες

Λίγες και καλές: Όσο περισσότερο διαρκούν οι διακοπές, τόσο το καλύτερο, σωστά; Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν πως είναι ο ενθουσιασμός της προσμονής αυτό που μεγιστοποιεί την ευτυχία. Μια γρήγορη απόδραση θα σας προσφέρει όλα τα ωραία συναισθήματα χωρίς να βγείτε από τον προϋπολογισμό σας.

Επιστρατεύστε φίλους: Μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα αν μοιραστείτε το νοικιασμένο αυτοκίνητο, τη διαμονή και ζητώντας ομαδική προσφορά για κάποιες δραστηριότητες. Χρησιμοποιήστε τη δωρεάν εφαρμογή Splitwise για να μοιράσετε τους λογαριασμούς.

Κάνετε συγκρίσεις: Ο υπολογιστής στο BeFrugal.com υπολογίζει το εκτιμώμενο κόστος (και την επένδυση σε χρόνο) της οδήγησης συγκριτικά με τις πτήσεις. Μπορείτε επίσης να γλιτώσετε πολλά χρήματα προτιμώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ρωτήστε κάποιον ντόπιο (ή μια φίλη που έχει ήδη πάει στο μέρος που θα πάτε για τους καλύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο.
Μυστικό 2ο: Κάντε τις κρατήσεις σωστά!

Ψάξτε σαν επαγγελματίες: Μόλις η αεροπορική εταιρία εντοπίσει ότι αναζητάτε πτήσεις online, η τιμή μπορεί να αρχίσει να ανεβαίνει. Καθαρίστε το ιστορικό των περιηγήσεών σας στον browser για να ξαναέχετε πάλι τις αρχικές τιμές.

Καλύψτε τα νώτα σας: Όταν κλείσετε τα εισιτήρια κάντε μια καταχώριση στο www.yapta.com. Αν υπάρχει κάποια σημαντική πτώση στην τιμή, ίσως μπορεί να είστε υποψήφια για επιστροφή από την αεροπορική. Το www.tingocom προσφέρει την ίδια υπηρεσία για τα ξενοδοχεία.

Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας: Ξέρετε τα μεγάλα πλεονεκτήματα της κάρτας για τα ταξίδια -όπως δωρεάν μίλια και εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια- αλλά μπορεί επίσης να έχετε άλλα πλεονεκτήματα όπως αποσκευές χωρίς κόστος, αναβάθμιση δωματίου σε ξενοδοχεία ακόμη και εκπτώσεις σε εισιτήρια για συναυλίες.

Μυστικό 3ο: Στο δρόμο

Αποφύγετε τους φόρους: Όταν αγοράζετε κάτι σε άλλο νόμισμα σας κοστίζει κατά μέσο όρο ένα 3% της τιμής της αγοράς σε φόρους.

Προσέχετε το τηλέφωνο: Τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό μπορεί να σας κοστίσουν πολύ ακριβά. Ελέξτε αν θα σας συνέφερε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM στο αεροδρόμιο.

Σκεφτείτε το φιλοδώρημα: Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, μπορεί οι συνήθειες για το φιλοδώρημα να είναι διαφορετικές από χώρα σε χώρα. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα, το φιλοδώρημα συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς των εστιατορίων. Ρωτήστε στο ξενοδοχείο τι ισχύει με τα φιλοδωρήματα στην περιοχή και μετά φερθείτε ανάλογα.

Γίνετε δημιουργικοί: Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι να γνωρίσετε την πόλη που επισκέπτεστε χωρίς να πληρώνετε πανάκριβους λογαριασμούς για εστιατόρια πολλών αστέρων. τ βόλτες στην αγορά για να δείτε ποια είναι τα τοπικά προϊόντα και αγοράστε κάτι για να το απολαύσετε σε ένα πικ νικ. Μπορείτε να καθίσετε σε ένα παγκάκι σε μια πλατεία και να φάτε ένα σάντουιτς ή να εκμεταλλευτείτε τις μέρες που είναι ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία και τις συναυλίες σε πάρκα και εκκλησίες. Θα βρείτε πολλές τέτοιες πληροφορίες στις ιστοσελίδες των πόλεων και σε τοπικές free press.

Το μυστικό

Μη διστάσετε να πιάσετε φιλίες με τον ταξιδιωτικό πράκτορα, με σερβιτόρους και άλλους ντόπιους που συναντάτε, αναφέροντάς το αν ταξιδεύετε για μια ξεχωριστή περίσταση. Το καινούργιο ταξιδιωτικό σας mantra: Η ευγένεια ανταποδίδεται!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ