Ιπποφαές: Γιατί είναι το νο 1 αντιγηραντικό;

Συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), μερικές από τις οποίες είναι: η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη, το τζίνσενγκ, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Το φυτό Ιπποφαές προσφέρει μια πλειάδα θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, λιπαρών οξέων, τα οποία στοιχεία είναι ευεργετικά για την υγεία μας.

Τι κάνει

Έχει αντιοξειδωτική δράση: Οι περισσότερες από τις 190 θρεπτικές ουσίες και βιοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στο έλαιο Ιπποφαούς θεωρούνται ανοσολογικοί παράγοντες. Ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και βοηθά στη φυσική επούλωση των πληγών. Η απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών έχει ως αποτέλεσμα το έλαιο Ιπποφαούς να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ισχυρή αντιγηραντική ουσία καθώς αποτρέπει την εμφάνιση των σημαδιών της ηλικίας σε έναν μεγάλο ποσοστό.

Φροντίζει το δέρμα: Αυτό το έλαιο έχει επίσης ιδιότητες κατά της υπεριώδης ακτινοβολίας, βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και χαρίζει λαμπερά, υγιή μαλλιά. Ταυτόχρονα, άλλα συστατικά του βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

Αποτοξινώνει τον οργανισμό, βοηθά στην οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετωπίζει την πρόωρη γήρανση.

Ρυθμίζει τον μεταβολισμό.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει ότι το έλαιο από το Ιπποφαές έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της ‘’κακής’’ LDL χοληστερόλης με παράλληλη αύξηση της ‘’καλής’’ HDL χοληστερόλης.

Το μυστικό

Μπορείτε να το βρείτε στην αγορά ως αποξηραμένο φυτό (σε καταστήματα που πουλάνε βότανα), για να φτιάξετε αφέψημα ή έγχυμα. Το έλαιο του φυτού (σε κάψουλες, στα φαρμακεία),  χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων (εξωτερική επάλειψη) και για την τόνωση του κυκλοφορικού (πίνοντάς το διαλυμένο σε νερό ή χυμό). Αν θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας, μπορείτε να πίνετε αφέψημα ή έγχυμα 2-3 φορές την ημέρα ή να παίρνετε 1 κάψουλα την ημέρα. Εάν είστε έγκυος ή πάσχετε από κάποια πάθηση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ