oil

Τα 10 καλύτερα αντιγηραντικά και ενυδατικά έλαια για την επιδερμίδα!

Αυτά τα 10 καλύτερα αντιγηραντικά έλαια που παρέχουν μοναδικά οφέλη στην επιδερμίδα σας. Δείτε ποια είναι:

1 Έλαιο Argan

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, στερόλες και φαινολικές ενώσεις, περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και την χαλάρωση της επιδερμίδας. Η Βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας, καταπολεμώντας την ξηρότητα, έχει αντιγηραντική δράση και προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία ενώ δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα. Το έλαιο argan είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και συσφικτικό, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος κυρίως για τα ξηρά και αφυδατωμένα. Έχεις συσφκτική και μαλακτική δράση: αποκαθιστά την ελαστικότητα και την απαλότητα στο δέρμα. Επιπλέον έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση αφού εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολέμα τις επιπτώσεις της γήρανσης της επιδερμίδας. Εξαιρετικά θρεπτικό και επουλωτικό. Προστατεύει το δέρμα, μειώνει τις επιπτώσεις των εξωτερικών επιθέσεων (ήλιος, άνεμος).

2 Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό της μακροζωίας των Ελλήνων. Πέραν των άλλων, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείτο κατά την αρχαιότητα για τις ασθένειες του δέρματος. Στον ιπποκράτειο κώδικα διαβάζουμε πάνω από 60 φαρμακευτικές χρήσεις, στην πλάκα του Απελλά-στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, αναφέρεται η θεραπεία από την κεφαλαλγία με την χρήση ελαιολάδου, ενώ στην εικονογραφία της αρχαιότητας συναντούμε ήδη από τον 6ο αιώνα τις καθαριστικές ιδιότητες του ελαιολάδου, συνήθως νέους που χρησιμοποιούν ένα ειδικό εργαλείο την “στλεγγίδα” για να καθαριστούν αφού πρώτα χύσουν ελαιόλαδο στο χέρι τους. Σαν μέσο καλλωπισμού το ελαιόλαδο το συναντούμε στην Οδύσσεια στον Τηλέμαχο, ο οποίος πλένεται με νερό και μετά αλείφεται με ελαιόλαδο. Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για να επουλώσουν πληγές, για να θεραπεύσουν την αϋπνία, τη ναυτία, τη χολέρα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά. Πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και πολυφενόλη, τα οποία είναι ισχυρά ενεργά αντιοξειδωτικά. καθώς βοηθούν δραστικά στην καθυστέρηση των συμπτωμάτων του γήρατος, στην αναζωογόνηση και αναδόμηση του δέρματος σε βάθος. Διατηρεί απαλό το δέρμα και το βοηθά να επανακτήσει την χαμένη ελαστικότητα του. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ η οποία σχετίζεται με την χλωροφύλλη και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καταπολέμηση της ακμής.

3 Αμυγδαλέλαιο

Το λάδι αυτό εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων και έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση. Έχει ελαφρά κιτρινωπή όψη και γλυκιά οσμή και θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες. Εκτός από τη χρήση του ως καλλυντικό ή προϊόν φροντίδας του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ιαματικές πηγές για αρωματοθεραπεία. Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για μασάζ και κάνει το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά, το ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί την φρεσκάδα και την ελαστικότητα του, και ειδικά για τις ταλαιπωρημένες άκρες. Χρήση αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών, λίγες ώρες πριν το λούσιμο θα τις ενυδατώσει και θα τις δυναμώσει. Επίσης θα προσφέρει υγιή λάμψη στα μαλλιά. Το αμυγδαλέλαιο βοηθά με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών. Ένα καλό λούσιμο μετά τη χρήση του θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της λιπαρότητας, για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.

 

4 Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο. Έχει επίσης εξαιρετική αντιοξειδωτικές αλλά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενυδατώνει άριστα το δέρμα σε βάθος βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να απαλλαγεί άμεσα από την ξηρότητα, θεραπεύει και ηρεμεί από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες, αναζωογονεί και διατηρεί υπέροχα απαλό και λείο το δέρμα. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Επίσης, το λάδι από καρύδα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφησή του από το δέρμα, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια. Επίσης, ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας. Στον οργανισμό, το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.

 

5 Λάδι καλέντουλας

Το λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Καταπραύνει το ερεθισμένο δέρμα, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Αποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.

6 Καστορέλαιο

Είναι πλούσιο σε ρικινολεϊκό οξύ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό μαλακτικό και το μοριακό του βάρος το καθιστά ευκολότερο να διεισδύσει μέσα στην κεράτινη επίστρωση της επιδερμίδας. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του καστορέλαιου είναι ιδανικές για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του δέρματος. Αν έχετε ακμή, ξηροδερμία, χρόνια φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος από τον ήλιο ή ακόμη και ραγάδες, μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι με καστορέλαιο και εφαρμόστε το στο σημείο που έχετε πρόβλημα το πρωί και το βράδυ. Εάν η περιοχή είναι μικρή (για παράδειγμα ένα μολυσμένο σπυρί) βάλτε καστορέλαιο σε ένα τραυμαπλάστ και καλύψτε το σημείο.

7 Έλαιο αβοκάντο

Το έλαιο από αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι πολύ ισχυρά συστατικά για την υγεία του δέρματος. Το λάδι από αβοκάντο περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα ίδια λιπαρά οξέα που έχει και το ιχθυέλαιο. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως μια ευεργετική λοσιόν, αλλά επίσης ως ένα υγιεινό μαγειρικό λάδι! Επιπλέον, περιέχει μια ουσία που ονομάζεται στερολίνη (sterolin), η οποία, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, συμβάλλει για μια πιο μαλακή επιδερμίδα και μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης των κηλίδων γήρατος. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων που έχει η μακρόχρονη έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λάδι από αβοκάντο, όπως οι βιταμίνες Α, D και Ε, κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό και μειώνουν την ξηρότητα την όψη της γηρασμένης/ταλαιπωρημένης επιδερμίδας, την οποία προκαλεί σταδιακά ο ήλιος. Το έλαιο αβοκάντο περιέχει μεγάλη ποσότητα λεκιθίνης και καλίου, συστατικά τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο για την υγεία του δέρματος, όσο και των μαλλιών.

 

8 Βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ «φυλάσσει» μέσα του 5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα, τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του! Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά. Αυτή ακριβώς η υψηλή σύνθεση του σε λιπαρά φυτικής σύστασης, δίνει στο βούτυρο καριτέ εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Κυρίως το βούτυρο καριτέ προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος –προσόν ανεκτίμητο για καλλυντικό. Προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, χάρη στην παρόμοια δράση του με το πράσινο τσάι! Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάι. Οι κατεχίνες εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α, γνωστές για την εξασφαλισμένη γήρανση που προσφέρουν. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες έρευνες στον τομέα της αντιγήρανσης, η βιταμίνη Α ιδικά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε είναι η μόνη που όχι μόνο μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και να τον γυρίσει πίσω . Οι βιταμίνες Α και Ε λοιπόν, έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

 

9 Βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καθώς περιέχει Βιταμίνη Ε. Είναι όμως ακόμη πιο γνωστό για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών, των δυσχρωμιών της επιδερμίδας, των μαύρων κύκλων στα μάτια και των ρυτίδων. Είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και “γερασμένες” επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση. Μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα της.

10 Λάδι Jojoba

To λάδι jojoba έχει πολλές και ευρείες εφαρμογές, με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. H δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος και γι’ αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. Ως εξαιρετικά ενυδατικό, το λάδι jojoba είναι ιδανικό για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες, έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα. Όταν χρησιμοποιείται στο μασάζ, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση, ενώ συνιστάται η συνδυαστική χρήση του με κάποιο άλλο λάδι, μιας και το λάδι jojoba απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν διευκολύνει το «γλίστρημα» των χεριών. Σημαντικό είναι, επίσης, να αναφέρουμε ότι το λάδι jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.

 

Το μυστικό

ladig

Aνακαλύψτε ένα αρωματισμένο ενυδατικό μίγμα πολύτιμων ελαίων σώματος, εμπλουτισμένο με υψηλό ποσοστό βιταμίνης Ε. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και μια υπέροχη αίσθηση στην επιδερμίδα, αφήνοντας ένα υπέροχο άρωμα. Μια βελούδινη αίσθηση που χαρίζει ομορφιά και ευεξία καταπολεμώντας τη γήρανση του δέρματος με τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ελαιασίνης. Απορροφάται εύκολα και είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο. Περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έλαιο argan, έλαιο jojoba, έλαιο αβοκάντο, έλαιο καλέντουλας, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο και βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο και έλαιο καρύδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ