Βασιλικός πολτός: το ελιξίριο της νεότητας

Αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς, να νικήσετε τη γήρανση και να αποκτήσετε τέλειο δέρμα επιλέξτε τον βασιλικό πολτό.

Αποτελεί την πλουσιότερη τροφή της φύσης και η μεγάλη θρεπτική του αξία οφείλεται στη μοναδική σύνθεσή του.

Παράγεται από τις μέλισσες εργάτριες και προορίζεται για το πρώτο στάδιο ανάπτυξης όλων των μελισσών, γι’ αυτό ονομάζεται «το γάλα των μελισσών». Τονώνει, αναπληρώνει την ενέργεια, διεγείρει τη φυσική άμυνα του οργανισμού, αυξάνει την αντοχή του οργανισμού σε ασθένειες, στην κόπωση. Είναι ιδανικός τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, καθώς και για ηλικιωμένα άτομα σε περιπτώσεις κόπωσης (πνευματική ή σωματική), δυσκολία συγκέντρωσης, ή σε  φάση της ανάρρωσης.

ΠΕΡΙΕΧΕΙ

Υδατάνθρακες: όπως φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη κ.λπ.
Αμινοξέα: Από αυτά 17 είναι γνωστά και 5 ανεξακρίβωτης συνθέσεως.
Μέταλλα: όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, κοβάλτιο, μόλυβδο, νάτριο, μαγγάνιο.
Βιταμίνες: Σε μεγάλη περιεκτικότητα έχει Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β8, και Β9. σε μικρότερες ποσότητες έχει Β12.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ

Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και στην αντιγήρανση. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Ακόμη βοηθά: στην πρόληψη εποχιακών ιώσεων, στην κατάθλιψη, το άγχος, το στρες, στη δυσκοιλιότητα, στα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, στην κόπωση, στην υπέρταση, στο διαβήτη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή έχει αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli), τονώνει και ενδυναμώνει το δέρμα (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει), μειώνει τις ρυτίδες, συμβάλει κατά του πονοκεφάλου, των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας, τα αρθριτικά προβλήματα, είναι ευεργετικός σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης, βελτιώνει τα συμπτώματα του άσθματος, προσφέρει αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη κατά την άθληση.

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ

Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: λίγη ποσότητα στη μύτη σε 1 κ.γ. το πρωί νηστικοί κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, για 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προϊόν, απόλυτα αβλαβής, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται στο ψυγείο έως 6 μήνες, αλλά αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη. Καλό είναι να τον καταναλώσετε αφού πάρετε και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή μία φορά την εβδομάδα. Ο βασιλικός πολτός, πλούσιος σε βιταμίνες, σάκχαρα και αμινοξέα, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας μου και της προσφέρει μοναδική λάμψη και αναζωογόνηση.

Μάσκα για αναζωογόνηση

Θα χρειαστείτε:
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μέλι ανθέων
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1/4 του φλιτζανιού κατσικίσιο γιαούρτι
2 γραμμ. βασιλικό πολτό

Οδηγίες:
Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας αφήνοντάς  το να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Το μυστικό

Ο φρέσκος βασιλικός πολτός έχει λαμπερό λευκό χρώμα. Όταν όμως έρθει σε επαφή με τον αέρα ή εκτεθεί στο φως, το χρώμα του μεταβάλλεται σε ανοικτό κίτρινο και σκούρο γκρι. Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε ένζυμα, τα οποία οξειδώνουν κάποιες ουσίες του βασιλικού πολτού και τον καταστρέφουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ