Αντιγήρανση: Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε;

Σχεδόν όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε πώς πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας, τι προϊόντα πρέπει να αγοράζουμε αλλά και πώς να τα εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Αλλά όλες κάνουμε ένα μεγάλο λάθος!

Ποιο είναι αυτό;
Ξεχνάμε ή παραβλέπουμε το must have beauty προϊόν, το αντηλιακό!

Οι περισσότερες το φορούν μόνον το καλοκαίρι στην παραλία, ενώ θα πρέπει να φοριέται χειμώνα καλοκαίρι, απαραίτητα για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Για να σας πείσουμε, αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που δεν πρέπει να πηγαίνετε πουθενά χωρίς αντηλιακή προστασία:

1. Η τρύπα του όζοντος ολοένα και μεγαλώνει και έτσι το σώμα μας πρέπει να προστατευθεί από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όλο τον χρόνο. Οι υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου δεν μας κάνουν κακό μόνο το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα διαπερνούν τα σύννεφα χωρίς καμιά δυσκολία.

2. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται και το αντηλιακό συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αντιμετώπισή του. Δεν έχει σημασία αν είστε ανοιχτόχρωμοι ή σκουρόχρωμοι. Όλοι οι τύποι επιδερμίδας κινδυνεύουν.

3. Βοηθάει στην πρόληψη των πανάδων και των αποχρωματισμών της επιδερμίδας.

4. Βοηθάει επίσης στη μείωση των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο.

5. Καθυστερεί την ανάπτυξη ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση. Εκτιμάται μάλιστα ότι το 90% από τα ορατά σημάδια γήρανσης που έχουμε, δεν εξαρτάται από το πόσο χρονών είμαστε, αλλά από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο.

Αυτό που αξίζει να θυμάστε είναι ότι κάθε βλαβερή έκθεση στον ήλιο δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας, αλλά απλώς προστίθεται στην επόμενη. Δεν υπάρχει αμαρτία που «συγχωρείται». Αρχίστε να φοράτε αντηλιακό από σήμερα κιόλας και το δέρμα σας θα σας ανταποδώσει την αγάπη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ