Βελτιώστε την επιδερμίδα σας από τις ουλές της ακμής

Με ρωτήσατε, σας απαντώ: μια θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις ουλές από την ακμή είναι η Ablative και non Ablative.

Οι ουλές είναι ένας νεοσυσταθείς συνδετικός ιστός, ο οποίος σχηματίζεται, προκειμένου να καλύψει ένα κενό που σχηματίστηκε στο δέρμα μας. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να επιλεγεί μία πιο επιθετική ή λιγότερο επιθετική μέθοδος για την αντιμετώπιση των ουλών της ακμής. Δείτε ποιες:
* Ablative: Fractional CO2 laser. Διοχετεύει ενέργεια, η οποία απορροφάται από το νερό των κυττάρων και το μετατρέπει σε ατμό με αποτέλεσμα την εξάχνωση του κυττάρου. Πιο απλά, ο γιατρός προκαλεί έναν ελεγχόμενο τραυματισμό, κινητοποιώντας έτσι το μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού, ο οποίος παράγει κολλαγόνο για να “κλείσει” το τραύμα. Το συγκεκριμένο δε μηχάνημα χτυπάει τμηματικά το δέρμα (το χαρτογραφεί σαν σε πολύ μικρές κουκκίδες), αφήνοντας στο ενδιάμεσο τμήματα του ιστού ανέπαφα και έτσι η επιταχύνεται σε μεγάλο βαθμό η επούλωση.
Non Ablative: Nd-YAG laser σε συνδυασμό με Τριπολική Ραδιοσυχνότητα. Στην περίπτωση αυτή δεν γίνεται αφαίρεση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος, αλλά ο γιατρός διοχετεύει ενέργεια στο βάθος του δέρματος, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα και “ξεγελά” τον οργανισμό, ώστε να παράγει τις λεγόμενες heat shock proteins, οι οποίες βοηθούν στην επούλωση του δέρματος.

Πόσο διαρκούν
Ablative: 2-3 συνεδρίες, διάρκειας 30′ και με απόσταση 4 εβδομάδων μεταξύ τους.
Non Ablative: 3-6 συνεδρίες, διάρκειας 20-30′ και με απόσταση 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους.

Ανάρρωση:
Ablative: Ήπιος ερεθισμός για 2-3 ημέρες.
Non Ablative: Κανένας ερεθισμός.

Κίνδυνοι- Επιπλοκές:

Τόσο στην περίπτωση των πιο επιθετικών όσο και των λιγότερο επιθετικών μεθόδων υπάρχει μία μικρή περίπτωση εγκαύματος, λόγω κακού χειρισμού του μηχανήματος, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεται έμπειρος δερματολόγος.

Πόσο κοστίζει:
Ablative: 200-400€ ανά συνεδρία.
Non Ablative: 150-300€ ανά συνεδρία.

 

Το μυστικό

Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Τόσο η ablative όσο και η non ablative μέθοδος έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα των ουλών από ακμή, αλλά δεν τις εξαφανίζουν εντελώς, αν οι ουλές είναι πάρα πολύ βαθιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ