Γιατί να κάνετε μία μάσκα προσώπου;

Οι μάσκες προσώπου δεν είναι πολυτέλεια αλλά πραγματική ανάγκη για την επιδερμίδα του προσώπου σας. Είναι το απαραίτητο θρεπτικό συμπλήρωμα και σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να σας ενυδάτωσουν, να σας χαρίσουν λάμψη και φρεσκάδα και να κάνουν το δέρμα σου λείο, απαλό και νεανικό.

Γιατί να κάνετε μία μάσκα προσώπου
Η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι καιρικές συνθήκες (κρύο, αέρας κ.λπ.), η κακή διατροφή, το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η ηλικία, όλα αυτά μειώνουν την ικανότητα του δέρματος να παραμένει λαμπερό, σφριγηλό και ενυδατωμένο. Οι μάσκες προσώπου μπορούν να απαλλάξουν την επιδερμίδα σας από τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και να την καθαρίσουν σε βάθος κάνοντάς τη λαμπερή και νεανική. Ανοίγουν τους πόρους βοηθώντας να διεισδύσουν όλες οι θρεπτικές τους ουσίες και μειώνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ενεργοποιούν τον μηχανισμό ενυδάτωσης των κυττάρων και ρυθμίζουν και επιμηκύνουν διαρκώς την δράση του. Ξεκουράζουν, ρυθμίζουν και αποκαθιστούν την ισορροπία της επιδερμίδας, απορροφώντας την υπερβολική λιπαρότητα και αποκαλύπτωντας μια λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς να την αφυδατώνουν. Τέλος, τονώνουν την κυκλοφορία μειώνοντας τη θαμπάδα και προσφέρουν σύσφιξη και απαλότητα στο δέρμα. Κάντε μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα για να δείτε αποτέλεσμα. Αποφύγετε να την κάνετε πάνω από 2 -3 φορές την εβδομάδα γιατί το δέρμα σας θα γίνει ξηρό.

Επιλέξτε μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες σας
Όταν αγοράσετε ένα προΐόν μάσκας προσώπου ελέγξτε αν έχει ευχάριστη οσμή, αν απλώνεται εύκολα και στεγνώνει γρήγορα, αν αφαιρείται εύκολα είτε με νερό είτε με τράβηγμα, αν κατά την εφαρμογή της συσφίγγει την επιδερμίδα, αν αφαιρεί την λιπαρότητα και καθαρίζει καλά το δέρμα και, το βασικότερο, αν δεν προκαλεί κάποιου είδους ερεθισμό στο δέρμα σας. Επιλέξτε μία μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Αν έχετε:
Μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα: η μάσκα που θα επιλέξετε καλό είναι να έχει βάση τον άργιλο επειδή έχει την ιδιότητα να καθαρίζει σε βάθος και να αφαιρεί ό,τι φράσσει τους πόρους.

Ταλαιπωρημένη ή με προβλήματα ακμής: επίλεξε συνθέσεις που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά ή ειδικές συνθέσεις που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα.

Ξηρή και ευαίσθητη: επιλέξτε μία ενυδατική μάσκα που θα επαναφέρει την υγρασία του και θα μειώσει την αίσθηση του τραβήγματος.

Πώς να τις φορέσετε

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

1ο βήμα: Καθαρίστε το πρόσωπό σας και σκουπίστε το καλά. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε απολέπιση πρώτα ώστε να διεισδύσουν καλύτερα τα συστατικά της μάσκας που επιλέξατε. Με τα δάκτυλά σας απλώστε την ομοιόμορφα στο πρόσωπο αποφεύγοντας τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη.

2ο βήμα: Αφήστε τη να δράσει για 5 με 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

3ο βήμα: Σκουπίστε ταμποναριστά το πρόσωπό σας και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ