Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να απλώσετε το tanning oil;

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να απλώσετε τα αγαπημένα σας tanning oils και να πετύχετε το τέλειο sunkissed skin, που θα έχει ένταση και διάρκεια!

Κάντε απολέπιση

Πριν μεταβείτε στην παραλία, καλό είναι να έχει προηγηθεί στο σπίτι απολέπιση, αφού θα πρέπει να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σας όλα τα νεκρά κύτταρα. Αναζητήστε scrubs, που δεν προσφέρουν hardcore αποτέλεσμα, διότι τώρα που είναι καλοκαίρι η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη και μπορεί να ερεθιστεί. Προτιμήστε κάποιο που να είναι πιο ήπιο. Απλώστε το στο σώμα σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Επίσης, με την απολέπιση, ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και το λάδι μαυρίσματος μπορεί να εισχωρήσει πιο εύκολα. Επιμείνετε σε περιοχές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες, που έχουν την τάση να μαζεύουν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με νερό και είστε έτοιμες για μαύρισμα!

Βουρτσίστε το δέρμα σας

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του dry brushing, χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα σώματος σε στεγνό δέρμα. Κάντε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρήστε στον κορμό. Τόσο απλό!
Πηγαίνοντας στην παραλία, τοποθετήστε αρχικά μια πετσέτα στην ξαπλώστρα σας, για να μη λερώσετε όσο θα απλώνετε το λάδι μαυρίσματος στο σώμα σας.
Ξεκινήστε από τα πόδια

Ρίξτε στην παλάμη σας μια γενναία δόση λαδιού, το οποίο εννοείται ότι θα διαθέτει και δείκτη προστασίας, κι απλώστε το στα πόδια σας ξεκινώντας από το πάνω σημείο και φτάνοντας μέχρι και τους αστραγάλους και τις πατούσες, περιοχές που είναι εξίσου εκτεθειμένες στον ήλιο και συνήθως δε δίνουμε και πολλή σημασία. Από τη στιγμή που θέλετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, δεν πρέπει να τις αμελήσετε.
Μην ξεχνάτε κάποιες περιοχές

Έπειτα, απλώστε το λάδι στις υπόλοιπες περιοχές, ακόμη και σε εκείνες που πιστεύετε ότι δε χρειάζεται, όπως είναι το σημείο πίσω από τα γόνατα. Ανεβείτε πιο πάνω εφαρμόζοντας tanning oil στην κοιλιακή χώρα και χαμηλά στην πλάτη. Εάν δεν έχετε κάποιον/α δίπλα σας, για να σας βοηθήσει να το απλώσετε στο πίσω μέρος του σώματός σας, όπως στη μέση και ολόκληρη την πλάτη, γυρίστε το μπουκάλι πίσω από τον λαιμό σας και αφήστε το έλαιο να τρέξει πάνω σας. Αμέσως μετά κάντε μασάζ όσο καλύτερα μπορείτε, για να πάει παντού το προϊόν.

Μην ξαπλώνετε
Τις περισσότερες φορές, ξαπλώνετε αμέσως μόλις εφαρμόσετε κάποιον προϊόν μαυρίσματος, ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος, διότι κανονικά πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά έως ότου απορροφηθεί από την επιδερμίδα σας. Διαφορετικά θα μείνει πάνω στην πετσέτα σας και θα ελαχιστοποιηθεί η δράση του.

Ανανεώετε το λάδι κάθε δυο ώρες
Επαναλάβετε την εφαρμογή του λαδιού μαυρίσματος κάθε δύο με τέσσερις ώρες, ή και πιο συχνά, αν αισθάνεστε ότι έχετε ιδρώσει πολύ ή κάνατε αρκετές βουτιές, με αποτέλεσμα να έχει φύγει. Plus, μπορεί να χρειαστεί να το ανανεώσετε ακόμη και τη στιγμή που εναλλάσσετε τις πλευρές του σώματός σας κατά την ηλιοθεραπεία.
Μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία
Όταν κάνετε διαλείμματα και κάθεστε για λίγο στη σκιά, μειώνετε την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που λαμβάνετε και ταυτόχρονα αποφεύγετε τις πιθανότητες του να πάθετε κάποιο ηλιακό έγκαυμα.
Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το λάδι μαυρίσματος πρέπει να εφαρμόζετε παντού, διότι διαφορετικά θα είστε σε μερικά σημεία μαυρισμένη και σε άλλα λευκή, κάτι που φυσικά δε θέλετε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ