Ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ: Πόσο διαρκούν τα καλλυντικά σας;

Μήπως έχουν λήξει τα καλλυντικά σας και δεν το έχετε καταλάβει; Δείτε πόσο διαρκεί το κάθενα.

Μολύβια ματιών που έχουν να χρησιμοποιηθούν μήνες, ένα ρουζ που φοράμε μόνο το καλοκαίρι και δεκάδες μανό που κάθονται μισοχρησιμοποιημένα σε ένα νεσεσέρ. Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν να ξεφορτωνόμαστε τα παλιοκαιρισμένα καλλυντικά, καθώς, εκτός ότι δεν αποδίδουν στη χρήση και χάνουν τις ιδιότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα στο δέρμα.

Μάσκες προσώπου
Διάρκεια ζωής: 2 χρόνια

Με τον καιρό, οι αλλοιώσεις στη χημική σύνθεση των μασκών μπορεί να ερεθίσει έντονα το δέρμα και να έχετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Συνήθως λήγουν μέσα στα πρώτα δυο χρόνια, εκτόε φυσικά και αν παρατηρηθεί αλλαγή στο χρώμα ή την υφή.

Σκιές ματιών
Διάρκεια ζωής: 2,5 – 3 χρόνια

Αν το χρώμα έχει αλλάξει ή η υφή είναι ξερή, αυτό σημαίνει ότι η σκιά έχει λήξει. Όπως και να έχει, μην φοράτε σκιές που έχουν ξεπεράσει τα 2,5-3 χρόνια.

Μάσκαρα
Διάρκεια ζωής: 6 – 12 μήνες

Το παραπάνω διάστημα ποικίλλει ανάλογα με τη χρήση της. Αν για παράδειγμα, τη χρησιμοποιείτε καθημερινά ή την ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Γενικότερα αν βάζετε και βγάζετε πολλές φορές το βουρτσάκι της στη συσκευασία, μπαίνει περισσότερος αέρας στη συσκευασία, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται πιο γρήγορα η σύνθεση.

Μake up
Διάρκεια ζωής: 12 μήνες

Μετά το συγκεκριμένο διάστημα, τσεκάρετε την υφή και το άρωμα του προϊόντος. Αν σας φαίνονται αλλοιωμένο, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε, λόγω των βακτηριδίων που έχουν συσσωρευτεί εκεί. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, είναι καλό να επιλέξετε συσκευασίες με αντλία, που δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισχωρήσει στη σύνθεση.

Κονσίλερ
Διάρκεια ζωής: 12 -18 μήνες

Αν το κονσίλερ είναι σε μορφή στικ ή σε σωληνάριο θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από κάποιο που έχει πινελάκι ή σφουγγαράκι.

Κραγιόν
Διάρκεια ζωής: 18 μήνες – 2 χρόνια

Ίσως σας κρατήσει παραπάνω, αλλά καλό είναι να το ανανεώνετε μόλις διαπιστώσετε ότι έχει αλλάξει η υφή και η μυρωδιά του.

Εyeliner
Διάρκεια ζωής: 9 μήνες – 3 χρόνια

To υγρό eyeliner διαρκεί περίπου όσο και η μάσκαρα λόγω της παραπλήσιας σύστασής τους. Τα μολύβια ωστόσο διαρκούν 10 φορές περισσότερο, γιατί καθώς τα ξύνετε αφαιρείτε και τυχόν μικρόβια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ