Πώς να φροντίσετε το πρόσωπό σας το καλοκαίρι: τι λέει ο ειδικός

Καλοκαιρινή ζέστη, θερμός αέρας, επαφή με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο… με λίγα λόγια οι «εχθροί» της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι, οι οποίοι οδηγούν, στην αφυδάτωση και στην απώλεια της λάμψης της.

Η νο.1 ανάγκη της επιδερμίδας σας
Η ενυδάτωση παραμένει εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία. Ο βασικός κανόνας είναι να επιλέγετε προϊόντα με ανάλαφρη υφή, συγκριτικά με εκείνα που επιλέγατε το χειμώνα, αλλά εξίσου αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να διατηρήσει την υγιή της όψη.

Πώς να φροντίσετε το πρόσωπό σας το καλοκαίρι
Ο Ιάκωβος Γκόγκουα MD/JG Cosmetic Medicine μας εξηγεί τι πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε το πρόσωπό σας το καλοκαίρι.

1 Υιοθετήστε νέες συνήθειες
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση επιθετικών προϊόντων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, πως μπορείτε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας με ένα ήπιο προϊόν, ενώ η απολέπιση πρέπει να γίνεται μόνο εφόσον είναι απαραίτητη και, εννοείται, όχι πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Αυτή είναι η στιγμή για να αυξήσετε τις ενυδατικές μάσκες με καταπραϋντικά συστατικά, όπως η αλόη.

2 Επιλέξτε εναλλακτικές υφές
Ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα μην επαναπαύεστε, αφού μπορεί να αφυδατωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της έντονης ζέστης. Προτιμήστε ενυδατικά προϊόντα που έχουν ως βάση το νερό και όχι κάποιο έλαιο και έχουν υφή τζελ. Αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική, επιλέξτε κάποιον ενυδατικό ορό, ενώ αν έχετε ξηρή επιδερμίδα συνεχίστε με την κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης που χρησιμοποιούσατε το χειμώνα στην πιο ελαφριά εκδοχή του που, λογικά, θα κυκλοφορεί στο εμπόριο.

3 Στραφείτε στα ευεργετικά συστατικά
Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό που πρέπει να αναζητάτε στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Εκτός όμως από αυτό, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που είναι καλό να αναγράφονται στις συνθέσεις των προϊόντων σας, όπως είναι η βιταμίνη C, τα αμινοξέα και τα προβιοτικά. Όλα αυτά ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρούν την επιδερμίδα «ζωντανή» και σφριγηλή.

4 Η must θεραπεία
H μεσοθεραπεία με έναν συνδυασμό υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και αντιοξειδωτικών στοιχείων θα βελτιώσει αμέσως την όψη της, προλαμβάνοντας την εμφάνιση νέων ρυτίδων και αναδεικνύοντας την πιο υγιή και φρέσκια εκδοχή της. Η εν λόγω θεραπεία γίνεται σε ιατρικό περιβάλλον ενέσιμα ή με roller, είναι ανώδυνη και δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείες. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ