Σβήστε τις ενοχλητικές κοκκινίλες στο πρόσωπό σας

Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας, τώρα που ο καιρός ψυχραίνει, κοκκινίζει μάθετε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Τι τις προκαλεί
Το δέρμα, από τη φύση του έχει πολύ εύθραυστα αιμοφόρα αγγεία. Αυτά διαστέλλονται και γίνονται ορατά όταν επιδρούν διάφοροι παράγοντες, από τα συναισθήματα μέχρι τη διατροφή και από το ψύχος έως την υπερθέρμανση του σπιτιού από τα καλοριφέρ. Έτσι προκαλείται μια φλεγμονώδης αντίδραση: στην επιφάνεια το δέρμα κοκκινίζει, «καίει» και τραβάει ενώ βαθιά, στο υπόστρωμα, τα αγγεία ασφυκτιούν. Αν αυτό συνεχιστεί για καιρό, μπορεί να δημιουργηθεί μόνιμη φλεγμονή με αποτέλεσμα μια μόνιμα κοκκινισμένη επιδερμίδα.

Πως θεραπεύεται
* Με καθημερινό καθαρισμό. Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού χωρίς νερό και ολοκληρώστε την περιποίηση με ψεκασμό του δέρματος με ιαματικό νερό.

* Με καθημερινή προστασία. Επιλέξτε μια πλούσια ενυδατική σύνθεση με συστατικά που προσφέρουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λεβάντα, χαμομήλι, καλέντουλα, αμαμελίδα και ματζουράνα καταπραΰνουν άμεσα και ηρεμούν την επιδερμίδα. Ιδανικό συμπλήρωμα στη σύνθεση της κρέμας σας αποτελούν και οι βιταμίνες CG και B3 (η πρώτη ενισχύει τα τοιχώματα των εύθραυστων ή αποδυναμωμένων αιμοφόρων αγγείων ενεργοποιώντας τη σύνθεση του κολλαγόνου που είναι το κύριο συστατικό των τοιχωμάτων, ενώ η δεύτερη μειώνει την αντιδραστικότητα των αιμοφόρων αγγείων διεγείροντας τη φυσική άμυνα του δέρματος).

* Με τις συμβουλές του δερματολόγου. Αν έχετε χρόνια ερυθρότητα συζητήστε το με τον δερματολόγο σας για μια οριστική αντιμετώπιση.

* Ακολουθώντας αυτές τις τακτικές:

– Αν μετά την εφαρμογή κάποιου καλλυντικού προσώπου ή προϊόντος μακιγιάζ αισθάνεστε νυγμούς ή «τσιμπήματα» σταματήστε το αμέσως.

-Αποφεύγετε ορισμένα είδη τροφών που μεγιστοποιούν τις φλεγμονές στα αγγεία (πολύ καυτερά ή πικάντικα πιάτα, αλκοόλ, διεγερτικά κ.λπ.).

-Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15 και πάνω. Η κόκκινη, ερεθισμένη επιδερμίδα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο ηλιακό φως και μάλιστα πολύ περισσότερο το χειμώνα.

Το μυστικό

Πριν απλώσετε την ενυδατική σας κρέμα κάντε μασάζ με λίγες σταγόνες από ένα λάδι προσώπου. Ειδικά όταν κάνει κρύο, τρέφει το δέρμα και ενισχύει τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων τα οποία, όταν σπάνε, δημιουργούν κοκκινίλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ