Τα μυστικά μου για τέλειο δέρμα και στις διακοπές

Στις διακοπές είναι πολύ εύκολο να σαμποτάρουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη και αποφύγετέ τα με τα μυστικά μου.

 

Λάθος νο1: Δεν ενυδατώνεστε!
Η επιδερμίδας σας θα χάσει την ελαστικότητά της, θα ξεφλουδίζει και θα αφυδατωθεί, ακόμη κι αν είναι λιπαρή. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορεί να αφυδατωθούν από την ηλιακή ακτινοβολία.
Τα μυστικά μου
Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας αναζητήστε συνθέσεις που περιέχουν αλόη βέρα, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και φύκια για να την ενυδατώνετε.
Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα χρησιμοποιήστε πιο πλούσιες υφές που θα ξεδιψάσουν και θα διατηρήσουν για πολύ περισσότερο τη βελούδινη όψη της της επιδερμίδας σας.
Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνετε καθημερινά κάτω από την κρέμα σας.
Πίνετε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα, συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σας χυμούς από φρούτα, τσάι και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφεΐνη.

 

Λάθος νο2: Ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας
Οι περισσότεροι από εμάς δεν το απλώνουμε σωστά, δηλαδή δεν το ανανεώνουμε ανά δύο ώρες ή κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα, ούτε εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα. Έτσι οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ αλλά και στου ώμους.
Τα μυστικά μου
-Κάτω από την κρέμα ημέρας φοράτε ένα σέρουμ με βιταμίνη C η οποία είναι φυσικός λευκαντικός παράγοντας.
-Απλώνετε αντηλιακό με SPF 30 (τουλάχιστον).
-Αν οι πανάδες επιμένουν ένας δερματολόγος θα σας συστήσει λευκαντικές κρέμες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των πανάδων. Καλύτερη εποχή για θεραπείες στο ιατρείο είναι από τέλη Οκτωβρίου έως και το Μάρτιο που η ένταση του ήλιου είναι ηπιότερη.

Λάθος νο3 Μένετε ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα κάνοντας σπορ
Δεν αμφιβάλλω ότι τα θαλάσσια σπορ μας κρατούν σε φόρμα αλλά βάζουμε και σε κίνδυνο την επιδερμίδα μας προκαλώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Τα μυστικά μου
Κάθε πρωί καθαρίζετε την επιδερμίδα σας με ένα προϊόν που κάνει ελαφριά απολέπιση και βάζετε δυο φορές την ημέρα ενυδατική κρέμα.
-Αν το πρόβλημα με τις ρυτίδες είναι έντονο επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, AHA, φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση κ.ά
-Φοράτε πάντοτε γυαλιά ηλίου ακόμη και στη σκιά, ώστε να αποφεύγετε τη συνοφρύωση.

 

Το μυστικό

Όσο περισσότερο ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τόσο καλύτερη γι’ αυτήν. Την ξεδιψάτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ