Πώς να βάλετε μάρμαρο στο μπάνιο σας

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή υλικού στο μπάνιο, αν αυτό που αναζητάτε είναι το λιτό και απέριττο αποτέλεσμα, που να αποπνέει όμως ποιότητα και καθαρότητα.

Το μάρμαρο, ενώ έχει συνδεθεί με υψηλό κόστος σαν υλικό, υπάρχουν πλέον λύσεις που κάνουν το αντίστοιχο αποτέλεσμα οικονομική επιλογή. Είτε με πλακάκι σε υφή και χρωματισμό μαρμάρου, είναι με ειδική επεξεργασία σε επιφάνεια (με χρώμα και επίστρωση επιπλέον υλικού), μπορείτε να δώσετε την όψη μάρμαρου στο μπάνιο σας χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Στην περίπτωση βέβαια που το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο που ανάλογα το είδος και το χρωματισμό του θα διαμορφωθεί και κοστολογικά η επιλογή σας.

Σε κάθε περίπτωση, ιδανικός συνδυασμός για μαρμάρινη επιφάνεια είναι το ξύλο σε σκούρα απόχρωση. Επιλέξτε λοιπόν είτε ολόκληρο το μπάνιο, είτε μία μεμονωμένη επιφάνεια, επενδύστε την με μάρμαρο ή αντίστοιχο υλικό, συνδυάστε έπιπλο ή ράφια σε ξύλο, και τοποθετήστε ψυχρούς φωτισμούς. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Το μυστικό

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες πετρωμάτων, όπως για παράδειγμα γρανίτης, ασβεστόλιθος, όνυχας, τραβερτίνης. Το αληθινό μάρμαρο όμως προέρχεται ή από ασβεστόλιθο ή από δολομίτη. Το καθαρό λευκό μάρμαρο προέρχεται από ασβεστόλιθο χωρίς προσμείξεις και σε πολλούς πολιτισμούς είναι σημάδι καθαρότητας συνδέεται μάλιστα με την καλή τύχη, τη μάθηση και την οικονομία.

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ