Τι χρώμα θα βάψετε το σπίτι σας;

Οι ψυχοθεραπευτές της Νέας Υόρκης συνιστούν την αλλαγή χρώματος στο σπίτι σας.  Επιλέξτε τις αποχρώσεις που ανταποκρίνονται στα συναισθήματά σας και την αισθητική σας.

Υπνοδωμάτιο για βαθύ και ξεκούραστο ύπνο

Τι χρώμα να διαλέξετε: Λεβάντα
Τα μωβ χρώματα διεγείρουν θετικά συναισθήματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο North American Journal of Psychology. “Ο χώρος που ηρεμείς πρέπει να είναι γαλήνιος, δροσερός, αλλά ταυτόχρονα ν’ αποπνέει ζεστασιά” όπως τονίζει ο Μάξουελ Γκίλινχαμ – Ράιαν, ιδρυτής του ApartmentTherapy.com

Σαλόνι για ξεκούραση και χαλάρωση
Τι χρώμα να διαλέξετε: Πράσινο
Σε μελέτη που έγινε με 10 αποχρώσεις χρωμάτων από το Πανεπιστήμιο Γεωργίας των ΗΠΑ, οι περισσότεροι ανέφεραν τα πιο θετικά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της γαλήνης, με το πράσινο. “Το πράσινο είναι ήρεμο χρώμα” όπως δηλώνει η Λέσλι Χάρινγκτον, Ph.D., διευθύντρια της Ομάδας Μελέτης Χρωμάτων της Νέας Υόρκης.

Τραπεζαρία για υπέροχα τραπέζια
Τι χρώμα να διαλέξετε:  Πορτοκαλί
Συνδυάζει κόκκινο και κίτρινο, χρώματα τα οποία διευκολύνουν τις κοινωνικές συναναστροφές. “Οι άνθρωποι τρώνε και μιλάνε περισσότερο σε κοκκινωπά δωμάτια”, όπως λέει η Χάριγκτον, ενώ μια μελέτη της διακοσμητικής εταιρίας της Νέας Υόρκης, The Collective, έδειξε ότι ο κόσμος έφτανε σε… τσακίρ κέφι όταν βρισκόταν σε περιβάλλον με αποχρώσεις κίτρινου.

Γραφείο για αποδοτική εργασία
Τι χρώμα να διαλέξετε: Μπλε
Οι υπάλληλοι που εργάζονται σε χώρο με μπλε αποχρώσεις, βρέθηκε ότι είναι περισσότερο παραγωγικοί, πειθαρχημένοι και συγκροτημένοι από όσους εργάζονται σε χώρο οποιουδήποτε άλλου χρώματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο North American Journal of Psychology. Παράλληλα, αντιδρούσαν καλύτερα σε διάφορες επαγγελματικές αντιξοότητες και σε φόρτο εργασίας. Τι μπορεί να κάνει ένα χρώμα!

Το μυστικό

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε δοκιμσστε το υπόστρωμα
Με τον αντίχειρα: Βρέξτε το δάκτυλό σας και πιέστε το στο παλιό χρώμα του τοίχου. Αν μείνει σκούρο αποτύπωμα ή αν το χρώμα βάφει τον αντίχειρά σας με το τρίψιμο, ο τοίχος χρειάζεται αστάρωμα.
Με αυτοκόλλητη ταινία: Κολλήστε στον τοίχο ένα κομμάτι χαρτοταινία και τραβήξτε το απότομα. Αν έχουν κολλήσει κομματάκια στην ταινία, ο τοίχος χρειάζεται ξύσιμο και αστάρωμα. Για τις περιπτώσεις αυτές καταλληλότερα είναι τα λεγόμενα σταθεροποιητικά αστάρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ