yogurt-icecream

Ένα εύκολο γιαουρτογλυκό!

Όταν θέλω κάτι γλυκό φτιάχνω αυτή τη συνταγή. Είναι εύκολο, δροσερό και μου παρέχει ασβέστιο!

Θα χρειαστείτε:
2 φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
12 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζανάκι μικρό καφέ espresso
2 κ.σ. λικέρ amaretto
ξύσμα κουβερτούρας

Πως το κάνω
Σπάω σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζω σε ένα μπολ.
Σε 1/2 φλ. κρύο νερό προσθέτω το μισό φλιτζανάκι καφέ και το λικέρ και μουσκεύω με αυτό τα μπισκότα.
Βάζω τα 2/3 του γιαουρτιού στο μπολ.
Από το 1/3 του γιαουρτιού που μένει κρατάω 2 κουταλιές.
Στο υπόλοιπο προσθέτω τον υπόλοιπο καφέ, ανακατεύω και το ρίχνω στο μπολ.
Προσθέτω τις δύο κουταλιές γιαούρτι που έχω κρατήσει, πάνω στο γιαούρτι.
Με την άκρη ενός μαχαιριού ανακατεύω ελαφρά ώστε να αναμειχθούν λίγο τα γιαούρτια.
Γαρνίρω με ξύσμα κουβερτούρας.

Το μυστικό

Προτού το σερβίρετε αφήστε το για 60-120 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει το μείγμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ