cover

Ανοιξιάτικη τάρτα με ντοματίνια και πιπεριές

Μία νόστιμη συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι απότον Γαβριήλ Νικολαίδη και το  coolartisan.net

Υλικά

100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. mozzarella για πίτσα
100 γρ. gouda
2 αυγά
100 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 χρωματιστές πιπεριές (ολόκληρες ή κομμένες σε ροδέλες)
Χρωματιστά ντοματίνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνουμε στα τυριά. Στήνουμε το μείγμα τυριών πάνω στην ζύμη και επάνω αραδιάζουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Φύλλο Γιαουρτιού για τάρτα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. γιαούρτι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 αβγό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μπάλα. Χωρίζουμε σε μικρότερες μπάλες και τις πατάμε με το χέρι μας μέχρι να γίνουν πλακέ. Τις τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Με αυτές τις αναλογίες φτιάχνουμε 2 μεγάλες τάρτες, ή 4 μικρές.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα με μέγεθος 22 εκ. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από το χείλος και τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ