pear

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε ένα αχλάδι κάθε μέρα;

Το αχλάδι είναι ένα υποαλλεργικό φρούτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μάλιστα εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών.

Ένα μέτριο αχλάδι αποδίδει 102 θερμίδες και μας παρέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και λιγοστό ασβέστιο, χλώριο και κάλιο. Φροντίστε να τα βάλετε στη φρουτιέρα σας και το πιάτο σας και να τα καταναλώνετε καθημερινά ώστε να έχετε τα παρακάτω οφέλη.

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο
Μια πληγή στις φωνητικές χορδές και τον λάρυγγα μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο πόνο και δυσκολία στην ομιλία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι το αχλάδι είναι καταπραϋντικό για τον πονόλαιμο. Μπορείτε να φάτε ένα αχλάδι ή να πιείτε ένα ποτήρι χυμό αχλαδιού με λίγο μέλι για τη θεραπεία των πόνων των φωνητικών χορδών και του λαιμού σας.

Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση
Το αχλάδι έχει πολλή βιταμίνη C, χαλκό και βιταμίνη Κ, συστατικά που καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν το δέρμα σας και οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Οσο νωρίτερα αρχίσετε την τακτική κατανάλωση αχλαδιών, τόσο περισσότερο μπορείτε να απολαύσετε ένα πρόσωπο λείο και λαμπερό.

Απαλλάσσει από φουσκώματα και δυσκοιλιότητα
Το αχλάδι έχει πολλές φυτικές ίνες. Εχουν, μάλιστα, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ινών από όλα τα φρούτα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και να σας κρατήσει από το να έχετε φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα. Τρώγοντας μόνο ένα αχλάδι ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό αχλάδι την ημέρα μπορείτε να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει ομαλά.

Είναι υποαλλεργικό
Για τα άτομα με τροφικές αλλεργίες, μπορεί να είναι δύσκολο να βρουν ένα φρούτο που δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, το αχλάδι είναι υποαλλεργικό. Ακόμα και άτομα που έχουν συνήθως σοβαρές αλλεργίες τροφίμων, μπορούν να απολαύσουν τα αχλάδια χωρίς οποιεσδήποτε αρνητικές παρενέργειες. Επειδή μερικοί άνθρωποι δεν έχουν λόγω των αλλεργιών τους την δυνατότητα να απολαύσουν τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία τα φρούτα, είναι σημαντικό να τρώνε αχλάδια και να απολαμβάνουν τα οφέλη των συγκεκριμένων φρούτων.

Μειώνει τον κίνδυνο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, είναι η πιο κοινή αιτία για την απώλεια της όρασης μεταξύ ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας. Η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μικρών αχλαδιών την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και να βελτιώσει συνολικά την όρασή τους. Τα αχλάδια έχουν υψηλά επίπεδα των καροτενοειδών, που είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Το αχλάδι περιέχει γλουταθειόνη. Η κατανάλωση αχλαδιών τακτικά, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, λόγω της γλουταθειόνης. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία που έχουν τα αχλάδια για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια.

Ενισχύει την ενέργεια
Αντί να βασίζεστε σε σακχαρούχα ποτά ή μπάρες ζαχαρωτών για ενέργεια, προτιμήστε ένα αχλάδι. Το αχλάδι έχει άφθονη φυσική φρουκτόζη και μπορεί να σας δώσει μια γρήγορη και μακροχρόνια ενεργειακή ώθηση όταν σέρνεστε. Αν, μάλιστα, ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα αχλάδι, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την υπνηλία και τη ζάλη.

Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
Ολοι γνωρίζουν ότι το ασβέστιο είναι σημαντικό για την δημιουργία ισχυρών οστών και για τη μείωση της οστεοπόρωσης. Το σώμα σας χρειάζεται βόριο, προκειμένου να διατηρήσει το ασβέστιο. Το ασβέστιο χωρίς βόριο είναι άχρηστο για το σώμα σας. Τα αχλάδια έχουν υψηλά επίπεδα του βορίου, που μπορεί να επιτρέψει στο σώμα σας να αποθηκεύσει πιο αποτελεσματικά και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο. Η μακροχρόνια τακτική κατανάλωση αχλαδιών, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ