pasta

Εύκολη συνταγή: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα φέτας

Η συνταγή του foodblogger Γαβριήλ Νικολαίδη για τη σημερινή pasta θέλει λιγότερο από 10 λεπτά. Απλά βράζετε τα μακαρόνια, χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, ανακατεύετε και σερβίρετε. Εύκολα, γρήγορα, καλοκαιρινά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
400 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/3 σκ. σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
½ πιπεριά τσίλι
½ κ.γ μπούκοβο
1/2 λεμόνι (ξύσμα)
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ελιές μαύρες
4 τοματίνια κομμένα στη μέση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας
Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια, το γιαούρτι και το μείγμα από το μπλέντερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τη σάλτσα από το μπολ.
Ρίχνουμε και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε σε 2 πιάτα και διακοσμούμε με τοματίνια και ελιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ