lemon

Εύκολη συνταγή: κρέμα λεμονιού

Λεμόνια, είναι η εποχή τους! Αυτή η εύκολη κρέμα λεμονιού είναι ιδανική για να την αλείψετε σε ψωμί, να γεμίσετε κέικ ή τούρτες, να γαρνίρετε τάρτες ή να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό στο ποτήρι με μπισκότα.

Τι θα χρειαστείτε για την κρέμα λεμονιού:

2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια , ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσετε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
1-1/3 φλ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ

Για τη φύλαξη

2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Οδηγίες για την κρέμα λεμονιού

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα λεμόνια. Τα ξύνετε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβετε στη μέση και τα στύβετε για να χρησιμοποιήσετε και τον χυμό τους.

Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνετε το αυγό και το χτυπάτε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Για τη συντήρηση της κρέμας: Γεμίζετε  τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτετε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζετε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνετε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρείτε στο ψυγείο για 1½ μήνα.

Το μυστικό

Έξω από το ψυγείο τα φρέσκα λεμόνια διατηρούνται περίπου 2 εβδομάδες, ενώ εντός ψυγείου περίπου για ένα μήνα. Την φλούδα τους (ή ξύσμα) μπορείτε να το έχετε στην κατάψυξη για μήνες.

lemon-cream

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ