portobelo

Εύκολη συνταγή: μανιτάρια με πέστο και γραβιέρα

Εύκολο για ορεκτικό, αρκετά χορταστικό και απόλυτα χορτοφαγικό!

Θα χρειαστείτε:
6 μανιτάρια πορτομπέλο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 βαζάκι σάλτσα πέστο
200 γραμμ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες
Πλύνετε με προσοχή τα μανιτάρια και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. Κόψρε τα “ποδαράκια” τους και κρατήστε τα στην άκρη.

Αλείψτε με μια πολύ λεπτή στρώση ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθέτησε τα “καπέλα” των μανιταριών με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Βάλτε από 2 κουταλιές της σούπας πέστο σε κάθε μανιτάρι.

Από πάνω πρόσθεσε μια φέτα ντομάτα και κάλυψε με τριμμένη γραβιέρα.

Ρίξτε αλάτι (ελάχιστο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σους 180.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ