Τορτίγια με καπνιστό σολομό

Εύκολο ορεκτικό: Τορτίγια με καπνιστό σολομό

Η συνταγή που μας συστήνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος αφορά ένα πρωτεϊνικό snack το οποίο είναι ιδανικό για δεκατιανό, για ελαφρύ γεύμα μετά την προπόνηση ή για το τελευταίο γεύμα της ημέρας ενώ μπορείτε να το σερβίρετε και ως ορεκτικό. Τρώγεται κρύο, ενώ δεν απαιτεί περισσότερο από 5 λεπτά για την προετοιμασία του.

Υλικά
6 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
300γρ καπνιστό σολομό
200γρ Philadelphia
1 λεμόνι, το χυμό του
1κ.τ.σ ψιλοκομμένο άνιθο
αλάτι
½ ματσάκι ρόκα
4 αγγούρια

Οδηγίες

Σε ενα μπoλ ανακατέψτε το Philadelphia με το λεμόνι, τον άνιθο και λίγο αλάτι.

Απλώστε τις τορτίγιες στον πάγκο σας και βάλτε σε όλη την επιφάνεια της σως που ετοιμάσατε.

Απλώστε τον σολομό, τη ρόκα και απο πάνω, με τη βοήθεια του πατατοκαθαριστή, βγάλτε λεπτές φέτες απο το αγγούρι.

Κλείστε σφιχτά για να μην ανοίξουν και κόψτε σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ