cover

Η αγαπημένη μου γιαπωνέζικη συνταγή: New Style Sashimi

Ο Nobu, σε συνεργασία με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, δημιούργησε ένα από τα hip Matsuhisa εστιατόριά του προσθέτοντας στην αθηναϊκη γεύση ένα διαμάντι ποιότητας και απόλαυσης. Το παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό fusion του Nobuyuki Matsuhisa σε αυτό το ρομαντικό μπαλκόνι στον Αστέρα έχει θέα σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Μεσογείου. Δοκίμασα το New Style Sashimi στο Matsuhisa Athens, μου άρεσε και ιδού η συνταγή!

Υλικά

500 γραμ. λευκό ψάρι φιλέτο (λαυράκι)

1 κ.γ. σκόρδο πουρέ

πιπερόριζα κομμένη σε μπαστουνάκια

σχοινόπρασσο

2 κ.γ. σουσάμι

Yuzu soy sauce

1 κ.σ. yuzu juice ή χυμό λεμόνι

3 κ.σ. σόγια

(ανακατεύουμε μαζί)

New Style Oil

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σησαμέλαιο

(ανακατεύουμε μαζί)

Πώς το κάνετε

Κόβετε το ψάρι σε λεπτές φέτες και τις βάζετε σε ένα πιάτο. Επάνω σε κάθε φέτα ψαριού βάζετε λίγο σκόρδο, ένα μπαστουνάκι πιπερόριζα, και λίγο σχοινόπρασσο. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και το Yuzu Soy μείγμα.

Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνετε το New Style Oil μείγμα μέχρι λίγο πριν καπνίσει, περιχύνετε το ψάρι με αυτό και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ