chicken-carry

Η συνταγή μου: εξωτικό κοτόπουλο

Μια πανεύκολη συνταγή τόσο… εξωτική που θα σας ταξιδέψει!

Δείτε την και στο instagram

ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Θα χρειαστείτε:
-Μισό φλιτζάνι σησαμέλαιο
-Αλάτι και πιπέρι
-2 κουταλιές σούπας κάρυ
-800 γραμμ φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια
-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
-7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
-Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
-Τζιντζερ φρέσκο (όσο 1 δάχτυλο περίπου) τριμμένο
-1,5 φλιτζάνι γάλα καρύδας (κονσέρβα)
-Φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο

Πώς το κάνω
Σωτάρω το κοτόπουλο στο σησαμέλαιο αφού έχει κάψει καλά, για περίπου 6 -7 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Ρίχνω τις φετούλες σκόρδου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το τριμμένο τζίντζερ.
Μετά προσθέτω το χυμό λάιμ και τέλος το γάλα καρύδας.
Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα μου και αφού σβήσω τη φωτιά, ρίχνω τον κολίανδρο ψιλοκομμένο και το ξύσμα λάιμ.
Αφήνω 5′ να αναπτυχθούν τα αρώματα και σερβίρω με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Καλή επιτυχία!

Το μυστικό

Το κοτόπουλο είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Μας παρέχει το 67% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το πιο άλιπο τμήμα του κοτόπουλου είναι το στήθος του το οποίο περιέχει τα μισά λιπαρά από μια χοιρινή μπριζόλα καθαρισμένη από το λίπος. Επιλέγω συνήθως κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής βιολογικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • KALAMIA

    KARY