chocolate-mous

Η συνταγή μου: μους πικρής σοκολάτας με τσίλι

Ένα υπέροχο γλυκό που θα λατρέψει ο ουρανίσκος σας. Εγώ ήδη το έχω καταχωρίσει στα αγαπημένα μου!

Θα χρειαστείτε:

300 γρ. πικρής σοκολάτας (περιεκτικότητα κακάο τουλάχιστον 70%)
7 κ.σ. νερό
½ κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
5 αβγά
4 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με 7 κ.σ. νερό και την αφήνετε να λιώσει ομοιόμορφα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά με ένα σύρμα.

Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για να γίνουν μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αποσύρετε από τη φωτιά, την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Προσθέτετε σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν), ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 1 κ.σ. χυμό από το πορτοκάλι, τους κρόκους από τα αβγά που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά. Προτιμήστε τα βιολογικά αβγά μιας και θα τα καταναλώσετε ωμά.

Προσθέτετε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μοιράζετε τη μους σε ποτηράκια ή σε ένα μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ελαφρά.

Πριν τη σερβίρετε την αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να βγάλει η σοκολάτα τα αρώματά της και σερβίρετε τα ποτηράκια γαρνίροντας με φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ