tuna-pasta

Καλοκαιρινά ζυμαρικά

Εύκολη συνταγή για τις καλοκαιρινές βραδιές

Θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο σε νιφάδες (προαιρετικά)
300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι από την κονσέρβα του τόνου για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθεί.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και την πιπερίτσα και τα σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά που θα βγάλουν.

Προσθέτετε τον τόνο κομματιασμένο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, τις ψιλοκομμένες ελιές, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να πήξει, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ελέγχετε το αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ