lamp

Κυριακή του Πάσχα: Τί τρώμε σήμερα;

Εάν δεν μπορείτε να ψήσετε με τον παραδοσιακό τρόπο το αρνί το μαστέλο, δηλαδή αρνάκι σε πήλινη γάστρα, έρχεται από τη Σϊφνο!

Θα χρειαστείτε:

1/2 αρνάκι σπάλα και μπούτι (περίπου 3,5-4 κιλά) κομμένο σε μερίδες
500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Αλάτι, πιπέρι

1 πήλινη γάστρα (μαστέλο)
Κληματόβεργες

Οδηγίες

Βάζουμε το αρνάκι σ ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, το περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες.

Στρώνουμε μια πήλινη γάστρα με κληματόβεργες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω στις κληματόβεργες.

Προσθέτουμε το κρασί και τον άνηθο. Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες, καλά αλατοπιπερωμένες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα, την κλείνουμε με το καπάκι της και αφήνουμε το αρνάκι να ψηθεί για 3 περίπου ώρες, στους 210°C.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ