mageiritsa-kotopoulo

Μία μαγειρίτσα αλλιώτικη από τις άλλες

Επειδή στα παιδιά μου δεν αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα την έφτιαξα με κοτόπουλο! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Για 4 άτομα

Θα χρειαστείτε
1 κιλό φιλέτο κοτοπουλο
2 μεγάλα μαρούλια
2 ματσάκια άνιθο
2 ματσάκια φρέσκο κρεμυδάκι
1 φύλλο δάφνη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 αυγο και 1 ασπράδι
1 λεμόνι
λιγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Πώς το κάνω
Κόβω τα φιλέτα σε δύο κομμάτια. Τα βράζω σε αλατισμένο νερό, μαζί με το φύλλο δάφνης για 15 λεπτά. Κόβω τα μαρούλια σε μικρά κομμάτια, το κρεμυδάκι σε ροδέλες και τον άνιθο.
Βγάζω το κοτοπουλο και το κόβω σε μικρά κυβάκια.
Σε μια κατσαρολα βάζω λίγο λάδι, σοτάρω το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο για λίγο και σβήνω με το κονιάκ.
Προσθέτω τα μαρουλια και τον άνιθο σιγά σιγά βάζοντας και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύω και ρίχνω λίγο ακόμα νερό. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά.
Κάνω το αυγολέμονο και το ρίχνω στην κατσαρόλα.

Το μυστικό

Για να μην κόψει το αυγολέμονο: ένα βασικό στοιχείο που πολλοί αγνοούν είναι πως το σωστό αυγολέμονο γίνεται μόνο με τους κρόκους και όχι με ολόκληρο το αυγό. Το άλλο σημαντικό σημείο είναι, αφού έχουμε ενσωματώσει τους κρόκους στο ζωμό του φαγητού, να μην το ζεστάνουμε πολύ. Διαφορετικά, το αυγό θα μαγειρευτεί και το αυγολέμονο θα κόψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • olin!!!

    Καλη Ανασταση και καλο Πασχα σε ολους!!!!!Πανω απο ολα υγεια….

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Χρόνια Πολλά!