mageir

Μεγάλο Σάββατο: Τί τρώμε σήμερα;

Δεν σας αρέσουν τα συκωτάκια στη μαγειρίτσα; Είστε χορτοφάγοι; Τότε αυτή η συνταγή μαγειρίτσας χωρίς συκωτάκια θα σας ενθουσιάσει!

Θα χρειαστείτε:
• ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
• ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 φλιτζ. φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ¼ φλιτζ.άνηθος ψιλοκομμένος
• ¼ φλιτζ. μαιντανός ψιλοκομμένος
• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό,
• ⅓ φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
• 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
• ½ κ.γ. πιπέρι

για το αυγολέμονο
• 1 αυγό
• 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε κομματάκια.
2. Σε κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για τρία λεπτά ακόμη.
3. Προσθέτετε το ζωμό ή το νερό, τον άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίχνετε το ρύζι.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα τόσο όσο να’χει λίγο άνοιγμα στο πλάι. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. Αυγοκόβετε και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Φωτό via

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ