pesto

Εύκολη συνταγή: Λιγκουίνι με σπιτικό πέστο

Μια πανεύκολη συνταγή λιγκουίνι με σπιτικό πέστο. Αν σας περισσέψει πέστο μπορείτε την επόμενη μέρα να κάνετε υπέροχες μπρουσκέτες με αυτό.

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο Λιγκουίνι

Για το πέστο:
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι (όσο θέλετε)
250 γρ. βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
50 γρ. μαϊντανό ή δυόσμο
10 κόκκους μαραθόσπορο
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη μεσαία και όχι ψιλή
250 γρ. πεκορίνο ή αν θέλετε γραβιέρα Τήνου
50 γρ. κουκουνάρι
250 ml. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Για τη σάλτσα πέστο, δουλεύουμε τα υλικά σε γουδί ή στο μπλέντερ ξεκινώντας με την εξής σειρά: Ρίχνουμε το σκόρδο με το αλάτι και αφού δουλέψουμε έως ότου θρυμματιστούν ρίχνουμε σταδιακά τα υλικά μας, το βασιλικό, μαϊντανό, μαραθόσπορο, παρμεζάνα, πεκορίνο, κουκουνάρι.

Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε τα λιγκουίνι και στα όρια του al dente τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα και δουλεύουμε τα ζυμαρικά με μία τρυπητή κουτάλα έως ότου η σάλτσα πάει σε όλα τα λιγκουίνι.

Σερβίρουμε αμέσως και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ