τορτιγια

Μια συνταγή για το γραφείο: Τορτίγια με σολομό, αβοκάντο και σπιτική τυροκαυτερή

Υπάρχουν κάποια υλικά που περισσεύουν στο ψυγείο μας και συνηθώς δεν τολμάμε να τα βάλουμε στο ίδιο πιάτο.

Κάπως έτσι προέκυψε και η σημερινή συνταγή που μας δίνει ο food blooger Γαβριήλ Νικολαίδης για τορτίγια με το all time classic combo: σολομό, τορτίγια κι ένα greek traditional twist: την σπιτική τυροκαυτερή.

Υλικά

Για την τυροκαυτερή
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπερια φλωρίνης
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
150 γρ φέτα τριμμένη
1 κ. γ. πάπρικα καυτερή
1 κ. γ. ρίγανη
1 κ. σ. ξύδι
1 πρέζα μπούκοβο

Για την τορτίγια
2 τορτίγιες καλαμποκιού
1 αβοκάντο ώριμο
200 γρ. σολομό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά της τυροκαυτερής στο μούλτι και αλέστε τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45′ και σερβίρετε.
Για την τορτίγια, απλώστεν 3 κουταλιές της σούπας από την τυροκαυτερή πάνω σε κάθε τορτίγια.
Προσθέστε σολομό και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Ραντίστε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Κλείστε καλά τις τορτίγιες και τις “σφραγίστε” τες μέσα σε λαδόκολλα.

Μυστικά
1: Μπορείτε να τις ψήσετε στην τοστιέρα ή να τις φάτε σαν κρύο πιάτο. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων
2: Μην τις προετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ γιατί το αβοκάντο έχει την τάση να μαυρίζει.ου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ