pizza-zucchini-mozzarella

Πίτσα με μοτσαρέλα και κολοκυθάκια

Υλικά για μια πίτσα 6 κομματιών

1 κολοκυθάκι
3 κουταλιές της σούπας barbeque sauce
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
200 γραμμ. μοτσαρέλα
100 γραμμ. γραβιέρα
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμος, δεντρολίβανο)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε το κολοκυθάκι στα τέσσερα και στη συνέχεια στη μέση.
Στη συνέχεια τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και τα ψήνετε στο φούρνο.
Ανοίγετε τη ζύμη και απλώνετε τη barbeque sauce.
Προσθέτετε τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα, τη μοτσαρέλα και τα μυρωδικά.
Την ψήνετε σε προθερμαζμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε: 
1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Διαλύετε  τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνετε καλά τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνετε μια μπάλα, τη σκεπάζετε και την αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσει. Μπορείτε  αν θέλετε να τη βάλετε στου 50°C στο φούρνο για μισή ώρα για να φουσκώσει καλύτερα. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρότερες μπάλες, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. Με τον πλάστη ανοίγετε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο για να φτιάξετε την πίτσα. Η ποσότητα βγάζει 3 πίτσες. Μπορείτε να την αφήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.

 

Πηγή: coolartisan.net

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ