yogurt-icecream

Παγωτό με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα

Τώρα το καλοκαίρι αυτό το ελαφρύ παγωτό θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστείτε:
350 γραμμ. στραγγιστό πλήρες γιαούρτι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. ζάχαρη
4 κούπες ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας

Πώς το κάνω
Ψιλοκόβω φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινο, φράουλες, βερίκοκα, κεράσια.

Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τα αφήνω στο ψυγείο για 60 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα σιρόπια τους και τα αρώματά τους.

Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα με το γιαούρτι και τα ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα ρίχνω στο μπολ και τα φρούτα.

Μόλις τα υλικά δέσουν μεταξύ τους βάζω το μπολ στην κατάψυξη περίπου για 5 ώρες.

 

Το μυστικό

Προσοχή: Κάθε μία ώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να ανακατεύετε το μείγμα. Έτσι το παγωτό θα αποκτήσει την σωστή υφή και θα πάρει γεύση από τα φρέσκα φρούτα που έχετε επιλέξει. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και σιρόπι της αρεσκείας σας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ