tiramishu

Ρολό τιραμισού για τη γιορτή της μητέρας

Εντυπωσιάστε τη μητέρα σας με αυτό το υπέροχο γλυκό που δοκίμασα στο Μιλάνο!

Θα χρειαστείτε:

  • 60 γρ αλεύρι
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ γ μπέικιν
  • 1 κ σ κόκκους καφέ ή κακάο χοντροκομμένα
  • 3 -5 κ σ κακάο σκόνη για πασπάλισμα στο παντεσπάνι
  • Καφέ εσπρέσο για το ράντισμα του παντεσπάνι

Κρεμα

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 3 κ σ ζάχαρη
  • 4 κ σ Αμαρέτο
  • 1 κ σ ζελατίνη σκόνη που δε θέλει μούλιασμα
  1. Για την κρέμα: Χτυπάτε τα 200 γρ κρέμα γάλακτος με τα 60 γρ ζάχαρη σε σαντιγί.
  2. Ανακατεύετε σε άλλο σκεύος τα 150 γρ γιαούρτι, με τις 3 κ σ ζάχαρη, τις 4 κ. σ. Αμαρέτο και το 1 κ σ ζελατίνη. Ρίχνετε το μίγμα στη σαντιγί, ανακατεύετε να ενωθούν και το βάζετε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  3. Φτιάχνετε το παντεσπάνι: Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω (όχι αέρα). Χτυπάτε τα 2 ασπράδια να αφρατέψουν, ρίχνετε και τα 60 γρ ζάχαρη και συνεχίζετε να το χτυπάτε σε μαρέγκα. Προσθέτετε τους 2 κρόκους, ανακατεύετε λίγο ακόμη και ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
  4. Σε λαμαρίνα του φούρνου τοποθετείτε μια λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε με τους χοντροκομμένους κόκκους καφέ η κακάο. Ψήνετε για 10 λεπτά.
  5. Το βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και το βάζετε επάνω σε μια ελαφρά υγρή πετσέτα, τραβάτε τη λαδόκολλα και το τυλίγετε σε ρόλο με την πετσέτα μαζί  (ο καφές να είναι στο εσωτερικό). Αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει.
  6. Ανοίγετε το ρόλο και το ραντίζετε με τον καφέ εσπρέσο (μην το βρέξετε παρά πολύ). Πασπαλίζετε με το κακάο. Απλώνετε επάνω την κρέμα γιαούρτι και το τυλίγετε σε ρόλο. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα
  7. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με μπόλικο κακάο και με μερικούς ολόκληρους κόκκους καφέ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ