troufakia

Σας κερνάω τα καλύτερα τρουφάκια για τα 2 χρόνια του omorfamystika.gr!

Τα φτιάχνω με τα χεράκια μου και σας κερνάω τη συνταγή μου. Καλή σας όρεξη!

Θα χρειαστείτε
250 γραμμ. Βιτάμ
400 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. γάλα εβαπορέ, όχι αραιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 αυγό
2 πακέτα πτι-μπερ (225 γρ. το κάθε πακέτο)
250 γρ. καρυδόψυχα
διάφορες τρούφες (γάλακτος, κουβερτούρα κλπ) και καρύδα
χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

 Πώς τα κάνω
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα υλικά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθούν.
Σ’ ένα μπολ βάζω τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια τα οποία έχω  κόψει στο μούλτι.
Στο μπολ ρίχνω το ρευστοποιημένο μείγμα και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι, το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω την τρούφα και  σ’ ένα άλλο μπολ ε καρύδα τριμμένη για τα τρουφάκια με καρύδα.
Όταν γίνουν όλα ένα μείγμα πλάθω μικρές μπάλες βουτώντας τα χέρια μου στο κονιάκ και αμέσως μετά τις ρίχνω στο μπολ με την τρούφα.
Το τρουφάκι είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και να φυλαχθεί στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

 

Το μυστικό

Χρησιμοποιώ καλής ποιότητας κονιάκ και κακάο βιολογικό πάντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • Pingback: Γενέθλια | Όμορφα Μυστικά()

  • olin!!!

    Βικυ να εισαι παντα καλα να μας δινεις τις πολυτιμες συμβουλες σου…

  • Μελίνα

    Χρόνια πολλά και μακάρι να υπάρχουν πάντα τέτοια σάιτ… Πολύ ωραία η συνταγή μας άνοιξες την όρεξη Βίκυ μου…

  • Jenny

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!! Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ, ΝΑ΄ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!!!

  • Zachama

    Χρόνια πολλά!!! Καλή συνέχεια!!!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

  • ανθια

    χρονια πολλα βικυ μας….παντα και παντου επιτυχιες… να μας δίνεις σωστες συμβουλες μια ζωη!!!!!!

  • Κωνσταντίνα

    Πολύ ωραία τα τρουφάκια, Βίκυ!!! Καλή συνέχεια στο site :) !

  • Eleni

    Χρονια πολλα! Αντι για μπισκοτα πτι μπερ μπορουμε να βαλουμε αλλα μπισκοτα η να τα παραληψουμε?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Μπορείτε να βάλετε ό,τι μπισκότα θέλετε!

  • anthi

    Συγχαρητήρια για το site, Βίκυ, μας αρέσει πολύ.
    Ευχαριστούμε και για τη συνταγή σου.

  • Maria

    Ευχαριστούμε για την συνταγή Βίκυ μας! Από την φωτογραφία, εάν είναι από τα δικά σου αυτά τα τρουφάκια, φαίνονται ΤΕΛΕΙΑ! Εύχομαι αυτή η ωραία διαδραστική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων-γνώσεων μέσω του μπλόκ-σάϊτ σου να κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια! Να ξέρεις ότι αυτό το επιθυμούν όλοι/όλες όσοι/όσες σε ακολουθούμε εδώ! :-)

  • Μελίνα

    Βίκυ μου στο σημερινό μυστικό που λες για το πράσινο τσάι κόβεται εκεί που λες αν το θέλουμε γλυκό τι να προσθέσουμε?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Μέλι!

  • Βίκυ

    Σου εύχομαι να γίνουν 102!!!! Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή. Μϊα διευκρίνιση μόνο, τα καρύδια τα λιώνεις εντελώς στο μούλτι ή τα αφήνεις χονδροκομμένα; Φιλιά

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Όχι πολύ χοντροκομμένα. Ευχαριστώ.

  • jenny

    καλησπέρα σας! θα θελα να ρωτήσω πόσες περίπου θερμίδες έχουν??

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Περίπου 75 το ένα.

  • jenny

    ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Να ‘στε καλά!!!

  • Μαρία

    Καλησπερα κ.Βικυ!!Σας ευχαριστουμε πολυ ωραια συνταγη,μας επισημαινει επιπλεον οτι το ωραιο σωμα και η σωστη διατροφη δε συνεπαγεται στερηση …..!Μια ερωτηση εχω:Δινετε δυο φορες κονιακ στα υλικα….ενα με κουταλια σουπας και ενα με ποτηρι κρασιου……Ποια βαζω στα χερια και ποια στην κατσαρολα;Ευχαριστω ..φιλια απο κρητη!

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      ΤΗν κυταλιά στην κατσαρόλα, το ποτήρι στα χέρια σας.

  • ΖΩΗ

    Καλησπέρα Βίκυ

    τα τρουφάκια φαίνονται πολύ ωραία….να σε ρωτήσω αν η ζάχαρη είναι άχνη ή κρυσταλική;
    σε ευχαριστώ

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου

      Λεπτή κρυσταλλική.

  • Έλενα

    Θα επειγχειρίσω να τα φτιάξω :ρ αν και είμαι μικρή για κουζίνα :) Χρόνια πολλά!