feta

Συνταγή: Αλμυρά muffins με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης

Θα χρειαστείτε 15 λεπτά προετοιμασίας και άλλο τόσο χρόνο για ψήσιμο και είναι έτοιμα!

Θα χρειαστείτε

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
160 ml κρέμα γάλακτος light
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάτε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνετε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι κ.λπ.), ρίχνετε τα υγρά υλικά και προσθέτετε τα στερεά. Απαλά με κουτάλι διπλώνετε το μείγμα. Ανακατεύετε το μείγμα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Γεμίζετε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτετε φέτα και καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνετε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ