πατατες

Συνταγή: Γαλλικές πατάτες με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο

Οι πατάτες baby συνοδεύουν τα πάντα και ξεχωρίζουν σε κάθε σας κάλεσμα. Ένα συνοδευτικό που μας προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος και ταιριάζει με όλα τα κρέατα αλλά και ψάρια!

Θα χρειαστείτε

1 κιλό πατάτες γαλλικές baby
90 γραμμ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. βούτυρο
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Τσαίβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
2 φύλλα δάφνης

Οδηγίες

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι με νερό και προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο, 2 φυλλαράκια δάφνης και βράστε για περίπου μισή ώρα, δοκιμάστε αν ειναι έτοιμες τρυπώντας τες με ένα μαχαιράκι, δεν πρέπει να σπάνε. Σουρώστε και απλώστε τες σε ενα ταψί και αφήστε τες να κρυώσουν.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι με το βούτυρο. Κόβετε τις πατάτες στην μέση και τις τοποθετείτε στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και τις αφήνετε για ένα λεπτό να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα βότανα και το σκόρδο ψιλοκομμένο και με ένα κουτάλι περιχύνετε τη λιπαρή ουσία με τα βότανα τις πατάτες.

Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω από τις πατάτες ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πάπρικα γλυκιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ