peppers

Συνταγή: Γεμιστές πιπεριές με quinoa

Εύκολη και χορτοφαγική συνταγή οι γεμιστές πιπεριές με quinoa θα αλλάξει λίγο τη διατροφική σας ρουτίνα.

Θα χρειαστείτε:

135 γρ. κινόα
2 κ.σ. αμάραντο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. Κορινθιακή σταφίδα
2 κ.σ. ηλιόσποροι, ελαφρά φρυγανισμένοι
2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
2 ώριμες ντομάτες, σε κύβους
75 γρ. φρέσκο τυρί ρικότα
4 μεγάλες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.

Ρίχνετε το κινόα και τον αμάραντο σε ένα μέτριο τηγάνι με 400 ml νερό και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετεκαι αφήνετε να σιγοβράζουν για 12-15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και τα δημητριακά να είναι al dente. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στο οποίο έχετε ρίξει λίγο λάδι. Σωτάρετε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και το κύμινο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το μείγμα με το κρεμμύδι, τα δημητριακά, τη σταφίδα, τους ηλιόσπορους, το μαϊντανό, τη ντομάτα και το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα κινόα και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει η γέμιση.

Το μυστικό

Μπορείτε να ξεπλύνετε το κινόα με άφθονο νερό για να ξεπικρίσει.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ