romantic

Συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ο blogger Γαβριήλ Νικολαίδης προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάφινς με σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα και ροζ γλάσο. Η συνταγή είναι η βασική συνταγή για μάφινς, πετυχαίνει πάντα και δεν χρειάζεται καν μίξερ!

Το γλάσο θα το φτιάξετε ανακατεύοντας 2 κούπες ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου νερό και 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. αποξηραμένο κράνμπερι
  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.Αν βαριέσαι (όπως εγώ) να το κοσμινίσεις μπορείς να το ανακατέψεις καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη τα βερίκοκα, και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  • Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  • Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ