biscuits

Συνταγή: Γλασαρισμένα μπισκότα που μπορείτε να στολίσετε!

Πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας γλασαρισμένα μπισκότα τα οποία, εκτός από να τα φάτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως στολίδια!

Υλικά 

500 ml αλεύρι για κέικ
2,5 ml αλάτι
2 ml μαγειρική σόδα
5 ml κρεμόριο
250 ml ζάχαρη άχνη
125 ml βούτυρο, κρύο
1 αβγό, χτυπημένο
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
30-60 ml νερό
Για το γλάσο 
300 ml ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 ασπράδι αβγού, ελαφρώς χτυπημένο
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
γυαλιστερά, φαγώσιμα στολίδια
κορδόνι ή κορδέλα

Οδηγίες

Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά τρεις φορές και προσθέστε στο μείγμα το κρύο βούτυρο, τριμμένο. Τρίψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστούν «ψίχουλα».

Ανακατέψτε το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό νερό. Προσθέστε τα στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειάζεται και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και λαδώστε ένα ταψί. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι για να ανοίξετε μια τρύπα σε κάθε μπισκότο (για να περάσετε από μέσα το κορδόνι) και ψήστε τα για έξι λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι του αβγού και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. Μοιράστε το γλάσο σε διαφορετικά μπολ και προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο καθένα για να φτιάξετε τα χρώματα που θέλετε. Στολίστε τα μπισκότα, περάστε ένα κορδόνι ή κορδέλα από το καθένα και είναι πανέτοιμα για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας!

coockies

Το μυστικό

Φροντίστε η τρύπα να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να περάσει το κορδόνι από μέσα όταν βγάλετε τα μπισκότα από τον φούρνο. Αν δεν είναι, σχηματίστε ξανά την τρύπα στο ζεστό μπισκότο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ