pumpkin

Συνταγή: δυναμωτικό ρόφημα κολοκύθας!

Η κολοκύθα είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που μπορεί να παίξει με αξιώσεις τόσο σε αλμυρές όσο και γλυκές συνταγές. Ταυτόχρονα με τη μαγειρική, υψηλή θεωρείται και η διατροφική της αξία, τόσο ώστε να κερδίζει χωρίς ενδοιασμούς μια θέση στον κατάλογο με τις υπερτροφές. Το ρόφημα κολοκύθας πίνεται κρύο ή ζεστό.

Συνταγή: ρόφημα κολοκύθας

Υλικά για 1 άτομο
1 κούπα γάλα φρέσκο
500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια (κάψουλα)
½ κούπα καφέ εσπρέσο (υγρό)
1 πρέζα κανέλα σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

Εκτέλεση για το ρόφημα κολοκύθας

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον καφέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε καλύψει με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα και παγάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ