avocado-tart

Συνταγή: εύκολη τάρτα με αβοκάντο

Γίνεται πολύ εύκολα και είναι σούπερ θρεπτική. Μία ωραία αντιγηραντική συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα από τον food blogger Γαβριήλ Νικολάΐδη.

Θα χρειαστείτε:

1 φύλλο σφολιάτας
3 ώριμα αβοκάντο
100 γρ φέτα ή ανθότυρο (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ μαύρες ελιές
6 σπαράγγια
1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε ένα τα ταψί με λαδόκολλα και την ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε κομμάτια. Το λιανίζετε με ένα πιρούνι.

Βάζετε το αβοκάντο με το ελαιόλαδο και το χυμό από το λάιμ σε ένα μπολ και το ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το τυρί και τις ελιές. Αλατοποπιπερώνετε κατά βούληση.

Απλώνετε το μείγμα πάνω στην ψημένη σφολιάτα. Τοποθετείτε τα σπαράγγια από πάνω, κομμένα στη μέση.

Ξαναβάζετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ