ice-cream

Συνταγή: Εύκολο γιαουρτοπαγωτό!

Ο καιρός έχει ήδη ζεστάνει. Τι θα λέγατε για ένα σπιτικό γιαουρτοπαγωτό;

Θα χρειαστείτε

2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Οδηγίες

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.

Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύετε για να ενοποιηθεί. Προσθέτετε και το κρύο  σιρόπι. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Το βγάζετε από το ψυγείο και το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα μπορείτε να προσθέσετε, εάν θέλετε, φιστίκια Αιγίνης ή κάποια κομμάτια φρούτων ή κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύετε να πάνε παντού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ