beetroot

Συνταγή: Κέικ με παντζάρια!

Είναι διαφορετικό αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!

Θα χρειαστείτε:

  • 75 γρ. κακάο
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 κ.γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 γρ. μοσχοκάρυδο

Για τη ganache:

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ.  μέλι
  • 100 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα βρασμένα παντζάρια κομμένα σε χοντρούς κύβους στο μπλέντερ για να γίνουν «πουρές», τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον πολτό παντζαριών, το αλεύρι, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο και το κακάο. Προσθέτετε τα 200 γρ. λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί αυτό το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη (το έβαλα σε φόρμα μακρόστενη 30 εκατ.).
  4. Το ψήνουμε για μια ώρα στους 180°C. Ή εώς ότου βγαίνει η λάμα ενός μαχαιριού καθαρή.
  5. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
  6. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
  7. Σε μπολ ανακατεύετε την σοκολάτα και την κρέμα με το μέλι.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ.

Το μυστικό

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κακάο με ίση ποσότητα αλευριού και θα βγει ένα υπέροχο χρώμα.

Πηγή: sintagespareas.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ