kagianas

Συνταγή: Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

Εύκολη, παραδοσιακή και απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή!

Θα χρειαστείτε:

8 αβγά
800 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό Pumaro
2 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας Pumaro
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Άλτις
350 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε χοντρές λωρίδες ή μέτριους κύβους
1 κ.σ. μίγμα λαχανικών και μυρωδικών της Knorr
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Οδηγίες
Σοτάρετε το καπνιστό χοιρινό σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και ύστερα το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο λάδι, ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, και αφού το σοτάρετε για 1 λεπτό, προσθέτετε το Pumaro και μια κουταλίτσα πελτέ για να πάρει ωραίο χρώμα ο καγιανάς.

Ανακατεύετε την τομάτα με το κρεμμύδι, προσθέτετε το knorr και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε το σύγκλινο.

Για τον καγιανά:
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και προθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αδειάζετε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αυγά να σφίξουν.

Σερβίρετε τον καγιανά με τομάτα και καπνιστό χοιρινό σε μια πιατέλα.

Το μυστικό

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε Κρητικό απάκι ή σύγκλινο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ