Καριόκες

Συνταγή: Καριόκες με μουστοκούλουρα

Όλοι εχουμε δοκιμάσει τις φημισμένες καριόκες στην Ξάνθη και αν όχι πρέπει όποτε σας βγάλει ο δρόμος εκει να τις δοκιμάσετε! Ο σεφ Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια εναλλακτική συνταγή χωρίς παντεσπάνι αλλα με μουστοκούλουρο! Δοκιμάστε τη και θα σας μείνει αξέχαστη!

Θα χρειαστείτε:

250 γρ βούτυρο
450 γρ μουστοκούλουρα ή πτί μπέρ μπισκότα
350 γρ κουβερτούρα λιωμένη ή γάλακτος
1 κ.τ.γ κανέλα
2 φλυτζάνια καρύδια ή φουντούκια ή φυστίκια αιγίνης χοντροκομμένα
3 κ.τ.σ κακάο σκόνη
500-600 γρ κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
200 γρ καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε στην άκρη. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30″ σε κομματάκια.

Σπάστε τα μουστοκούλουρα (όχι να λιώσουν) με το χέρι και βάλτε σε ενα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε στα μουστοκούλουρα τα 350 γρ λιωμένη σοκολάτα, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, τα καρύδια και το κακάο. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε δυο διαφορετικές λαδόκολλες και φτιάξτε 2 μπαστούνια στο μέγεθος που θέλετε.

Έπειτα τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και ανοίγετε τη λαδόκολλα και κόβετε σε φέτες 2 εκ. περίπου.

Απλώνετε τις φέτες σε μια σχάρα και ρίχνετε λιωμένη σοκολάτα από πάνω μέχρι να καλυφθούν και από τις δυο πλευρές και τις βάζετε ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ