rice-shrimp

Συνταγή: Καστανό ρύζι με γαρίδες

Καστανό ρύζι με γαρίδες: ένα τέλειο πιάτο, υγιεινό και νηστίσιμο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

600 γρ. ρύζι καστανό με ρεβίθια, σταφίδες και αρακά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες Νο1
αλάτι
πιπέρι
½ πράσο
½ κόκκινη πιπεριά
½ πορτοκαλί πιπεριά
1 κολοκύθι
10 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με μέλι
80 γρ. σάλτσα σόγιας
2 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

φρέσκο κόλιανδρο
φρέσκο κρεμμύδι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέτουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά.

Στις καθαρισμένες γαρίδες ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το πράσινο μέρος του πράσου σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη, την πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη, το κολοκύθι χοντροκομμένο, τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο χοντροκομμένο.

Σβήνουμε με βαλσάμικο ξίδι με μέλι και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας.

Σουρώνουμε το ρύζι, το μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε τις γαρίδες, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.

Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ