tuna

Συνταγή: Κεφτεδάκια τόνου χωρίς τηγάνισμα!

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.

Θα χρειαστείτε:

2 κονσέρβες τόνου σε λάδι, καλά στραγγισμένες
πουρέ από 2-3 πατάτες
μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κρόκοι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πατάτες τις οποίες έχετε κόψει σε κύβους. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνετε και τις αφήνετε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.

Λιώνετε τις πατάτες για να γίνουν πουρές και τον βάζετε σε ένα μπόλ.

Ρίχνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας. Έπειτα πλάθετε σε κεφτεδάκια και τα απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε βάλει λαδόκολλα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά.

Το μυστικό

Μπορείτε να τα πλάσετε και σε μπιφτέκια και να τα βάλετε σε ψωμάκια για να γίνουν σαν μπέργκερ. Συνοδέψτε τα με λαχανικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ