kolokytha

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

Η κολοκύθα, το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας αφού είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Αυτή η κολοκυθόποιτα με κίτρινη κολοκύθα είναι εύκολη και πολύ γευστική!

Για το φύλλο

Σπιτική σφολιάτα ή
Ζύμη για χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
3 κ. σούπας λάδι
1 κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
500 γρ. φέτα
2 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Τρίβετε και αλατίζετε την κολοκύθα. Την αφήνετε να σταθεί για μισή ώρα να βγάλει τα υγρά της.

Κόβετε κομματάκια το κρεμμύδι. Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Το αποσύρετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε την τριμμένη κολοκύθα αφού τη στραγγίσετε, όλα τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, δηλαδή τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο καθώς και το σοταρισμένο κρεμμύδι.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τη φέτα θρυμματισμένη, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε την στους 200C στις αντιστάσεις ή στους 160C με αέρα.

Το μυστικό

Καθαρισμένη η κολοκύθα κρατά σε τάπερ ή σε σακουλάκι ως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο.Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί ως και 1 χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την τρίψετε στο μούλτι ή στον τρίφτη ή σε πολύ μικρά κυβάκια, να τα χωρίσετε σε ποσότητες για ένα μαγείρεμα και να τις κλείσετε ερμητικά σε πλαστικά σακουλάκια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ